- ”Möcüzə Qida – Ana Südü” konfransı keçirilib
- Gəncədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektləri HACCP sistemi ilə bağlı məlumatlandırılıb
- AQTİ laboratoriyalar üçün növbəti səriştəlilik sınağını elan edir
- Məhsul və preparatların qeydiyyat müddətlərinin uzadılması ilə əlaqədar əvvəlcədən Agentliyə müraciət olunmalıdır
- “Sözdən əmələ keç, Sağlam qidalanmanı seç!” layihəsi çərçivəsində görüş keçirilib
- “Ulduz-reytinq” layihəsi çərçivəsində müraciətlərin sayı 100-ü keçib
- AQTİ “MacroFrontiers 2025: Makromolekullu Birləşmələr üzrə 3-cü Beynəlxalq Elmi Konfrans”da təmsil olunub
- Mərkəzi Baytarlıq Laboratoriyasından uğurlu nəticə
- Ekspertlər AQTİ-nin laboratoriyaları ilə tanış olub
- AQTİ mütəxəsssisləri Braziliya və Türkiyədə qiymətləndirmə həyata keçirib
- Belarus səfiri AQTİ-də olub
- AQTİ quru süd nümunəsində səriştəlilik sınaqlarının aparılması üçün müraciətləri açıq elan edir
Ölkəmizdə qida təhlükəsizliyinin təmin olunması, bu sahədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun fəaliyyətinin təşkili məqsədilə təlimlər davam etdirilir.
Növbəti nəzəri-praktiki təlimin Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun təşəbbüsü əsasında “Qida məhsullarının saxlanması və daşınması” mövzusunda keçirilməsi planlaşdırılıb.
Təlimdə ölkəmizdə qida zəncirinin hər hansı mərhələsində iştirak edən sahibkarlıq subyekt və obyektlərinin əməkdaşlarının aşağıdakı bilik və təcrübələr barədə məlumatlandırılması nəzərdə tutulur:
- qida zəncirinin mərhələləri, qida obyektləri, qida məhsullarının və onların inqrediyentlərinin, ərzaq xammalının, o cümlədən qablaşdırma materiallarının və kimyəvi maddələrin saxlanması və daşınması üçün qaydalar və onların tələbləri, müvafiq qulluq və təmizləmə qaydaları, saxlanma və daşınma prosesləri, saxlanma və daşınmaya dair yerli qanunvericiliyin tələbləri və beynəlxalq təcrübə;
- sanitar texniki və sanitar gigiyenik tələblərin müzakirəsi, saxlanma zamanı səthlərə dair tələblər, havalandırma (havanın ventilyasiyası), temperatur rejimi, işıqlandırma, çirkab suların axıdılmasına dair tələblər;
- həşarat və gəmiricilərə qarşı effektiv müdafiənin təmin edilməsi;
- qida məhsullarının saxlanması və daşınması zamanı müşayiətedici sənədlərin təmin edilməsi;
Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı saxlanma və daşınmada tətbiq edilməsi vacib olan digər mövzulara da toxunulacaq təlimlə maraqlanan sahibkarlar (012) 565 12 72 (daxili 016 və 456) nömrəli telefona zəng edə bilərlər.