- Media nümayəndələri Siyəzəndə “HALAL” uyğunluq sertifikatı almış müəssisənin fəaliyyəti ilə tanış olublar
- AQTİ Qarabağ Universitetinin tələbələri üçün təlimlər təşkil edib
- AQTİ sahibkarlıq subyektlərinin əməkdaşlarının məlumatlandırılması istiqamətində işləri davam etdirir
- Ulu Öndər Heydər Əliyevin 101 illiyinə həsr olunmuş "Qida sənayesi və qida təhlükəsizliyi" Forumu keçirilib
- AQTİ “HALAL” sertifikatlaşma prosesini davam etdirir
- AQTİ qida məhsullarında “Rəf ömrünün təyini” sınaqlarını həyata keçirəcək
- AQTİ və “BelVitunifarm” ASC arasında ölkəmizdə baytarlıq preparatlarının birgə istehsalı müəssisəsinin yaradılması ilə bağlı müqavilə imzalanıb
- Anım günü ilə əlaqədar olaraq Fəxri xiyaban ziyarət edilib
- AQTİ-də peşə təhsili müəssisələrinin tələbələri üçün növbəti təlimlərə start verilib
- AQTİ-də özəl məktəbəqədər təhsil müəssisələrinin rəhbərləri ilə görüş keçirilib
- HACCP sisteminin tətbiqi daxili və xarici bazarlarda rəqabət üstünlüyü yaradır
- AQTİ əməkdaşı Ankarada keçirilən beynəlxalq tədbirdə iştirak edib
Ölkəmizdə qida təhlükəsizliyinin təmin olunması, bu sahədə fəaliyyət göstərən sahibkarlıq subyektlərinin mövcud qanunvericiliyin və beynəlxalq standartların tələblərinə uyğun fəaliyyətinin təşkili məqsədilə təlimlər davam etdirilir.
Növbəti nəzəri-praktiki təlimin Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun təşəbbüsü əsasında “Qida məhsullarının saxlanması və daşınması” mövzusunda keçirilməsi planlaşdırılıb.
Təlimdə ölkəmizdə qida zəncirinin hər hansı mərhələsində iştirak edən sahibkarlıq subyekt və obyektlərinin əməkdaşlarının aşağıdakı bilik və təcrübələr barədə məlumatlandırılması nəzərdə tutulur:
- qida zəncirinin mərhələləri, qida obyektləri, qida məhsullarının və onların inqrediyentlərinin, ərzaq xammalının, o cümlədən qablaşdırma materiallarının və kimyəvi maddələrin saxlanması və daşınması üçün qaydalar və onların tələbləri, müvafiq qulluq və təmizləmə qaydaları, saxlanma və daşınma prosesləri, saxlanma və daşınmaya dair yerli qanunvericiliyin tələbləri və beynəlxalq təcrübə;
- sanitar texniki və sanitar gigiyenik tələblərin müzakirəsi, saxlanma zamanı səthlərə dair tələblər, havalandırma (havanın ventilyasiyası), temperatur rejimi, işıqlandırma, çirkab suların axıdılmasına dair tələblər;
- həşarat və gəmiricilərə qarşı effektiv müdafiənin təmin edilməsi;
- qida məhsullarının saxlanması və daşınması zamanı müşayiətedici sənədlərin təmin edilməsi;
Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı saxlanma və daşınmada tətbiq edilməsi vacib olan digər mövzulara da toxunulacaq təlimlə maraqlanan sahibkarlar (012) 565 12 72 (daxili 016 və 456) nömrəli telefona zəng edə bilərlər.